14.12.2019 uusia tuontirajoituksia Kanariansaarilta Suomeen

14.12.2019 uusia tuontirajoituksia Kanariansaarilta Suomeen 150 150 Tenerifen Suomi-kerho - Club Finlandia de Tenerife

Tuontirajoituksen kiristyivät EU:n ulkopuolelta tuotaviin tuotteisiin. Kanariansaaret mukaan luetaan Eu:n ulkopuoliseen alueeseen tullilainsäädännössä. Uusi lainsäädäntö astui voimaan 14. joulukuuta 2019. Uusi kasvinterveyslainsäädäntö rajoittaa matkailijoita tuomasta Euroopan unionin ulkopuolelta kasveja ja kasvituotteita ilman kasvinterveystodistusta. Myöskään liha- / maitotuotteita ei saa matkatuliaisina viedä maiden välillä. Lainaus Tulli.fi sivulta: Kasvinterveystodistus tarvitaan:

  • taimille, ruukkukasveille, viherkasveille,
  • pistokkaille, varteoksille, mukuloille, juurakoille ja vastaaville lisäysmateriaaleille,
  • kylvösiemenille,
  • leikkokukille ja -oksille sekä
  • tuoreille hedelmille, marjoille, vihanneksille ja juureksille.

Kasvinterveysvaatimusten ulkopuolella jäävät hedelmistä banaani, taateli, durio, ananas ja kookos. Jatkossa matkustaja ei siis voi tuoda mukanaan tai tilata verkkokaupasta EU:n ulkopuolelta edes yhtä omenaa tai appelsiinia ilman lähtömaan kasvinterveystodistusta. Yksityishenkilön on lähes mahdotonta saada kasvinterveystodistusta, joten tuoreita hedelmiä, marjoja ja vihanneksia ei voi käytännössä enää tuoda EU:n ulkopuolelta. Kasvien maahantuontiehtoja on tiukennettu, jotta kasvintuhoojien leviäminen EU:n alueelle voidaan tehokkaammin estää. Voit tarkistaa tullirajoitukset koskien myös muita tuotteita osoitteesta: https://tulli.fi/henkiloasiakkaat/matkailijoille/rajoitukset

Toimiston puh:

+34 922 383 050

Toimiston osoite:

Calle Iriarte 43, Puerto de la Cruz

Sähköposti:

[email protected]

© 2019 Cupcake Labs Oy Ltd.

Ei vielä käytössä.

Kehitämme sivuston tätä osaa, eikä se ole vielä käytössä. Palaa pian tarkistamaan tilanne!

WhatsApp chat